День Довкілля.

2019-04-20

/Files/images/IMG_7162.JPG

/Files/photogallery/IMG_7160.JPGКвітень. Все пробуджується, оживає. Ліси, луки, озера, річки немов поспішають назустріч людям, прагнуть постати перед ними в усій красі та чарівності, як та наречена, одягаються у своє найкраще вбрання. Оживає все в навколишньому світі. Починає дзвеніти струмок, розповідаючи свої зимові сни мурашнику, що виріс біля нього. Проростає трава, перетворює темну землю на килим пишно-зеленого кольору. Повертаються птахи з вирію і з завзяттям лаштують собі гнізда, співають пісень. Люди метушаться по зеленому килиму, збирають папір, склянки, поліетилен і різне сміття, яке викинули їх земляки. В цій метушні настає весняне свято всього людського племені – День Довкілля.

Що це – свято для душі? День, коли людина прагне побути наодинці з природою, щоб глибше проникнути у її красу та гармонію, чи День нашої ганьби перед матінкою-землею, коли ми повинні просити у неї прощення за завдані рани та, як сестри милосердя, їх лікувати.

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98. Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

В 2019 році Всеукраїнський день навколишнього середовища (День довкілля) припадає на 20 квітня.

Метою проведення Дня довкілля в нашому садочку є поліпшення стану навколишнього природного середовища, створення нових зелених насаджень, і догляд за існуючими квітниками,садом, прибирання територій від сміття, поліпшення естетичного і санітарного стану пришкільної територій і об’єктів масового перебування та відпочинку населення, побілка стовбурів дерев та бордюрів. Цей день відзначається, коли Земля прокидається після зимової сплячки і блакитними іскорками впевнено починає заглядати в очі весна. Вона ще молода і ніжна, посміхається святково і чисто. А в її ледь чутному диханні вже відчувається таємниця поновлення Землі, її свіжості і краси.

Кожного року учні Малочернятинської ЗОШ І – ІІ ст.. та дітки ДНЗ "ДЗВІНОЧОК" беруть участь в щорічній всеукраїнській акції з благоустрою «За чисте довкілля», яка проводиться в квітні. Упродовж акції учні та працівники школи, дітки та працівники ДНЗ впорядковували подвір’я навчального закладу і прилеглі до нього території.

У День довкілля було поновлено квітники, прибрано територію саду, ліквідовано декілька несанкціонованих сміттєзвалищ.

Ми впевнені, що такі вчинки дітей є закликом до всіх жителів села — зробити наше село квітучим, зеленим, привабливим, щоб наступним поколінням було чим пишатися. Щоб наш край було не тільки за що любити, а й цінувати.

/Files/images/IMG_7166.JPG/Files/images/IMG_7164.JPG

/Files/images/IMG_7161.JPG/Files/images/IMG_7162.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 277

Коментарi